Στέφθηκε ο νέος παγκόσμιος «Αυτοκράτορας των Ρομά» στη Ρουμανία




Ιανουάριος 14, 2017. 20:24

Ο νέος παγκόσμιος «αυτοκράτορας» των Ρομά στέφθηκε επίσημα σήμερα στη ρουμανική πόλη Σίμπιου, όπως δημοσιεύει το ρουμανικό πρακτορείο Agerpress.



 Η ‘Στέψη’ έγινε κατά την κηδεία του πρώην αυτοκράτορα των ρομά Ιουλιανού του Α΄ που πέθανε στις 12 Ιανουαρίου έπειτα από χρόνια σοβαρή ασθένεια.


Ο νέος αυτοαποκαλούμενος ‘αυτοκράτορας’ των Ρομά είναι ο γιός του Ιουλιανός το Β΄, ο οποίος εδώ και 30 χρόνια ζει στις ΗΠΑ, αλλά επέστρεψε στη Ρουμανία για να λάβει το στέμμα και τον τίτλο από τον πατέρα του.


Ο Ιουλιανός ο Β΄ υποσχέθηκε να επιστρέψει μόνιμα στη Ρουμανία για να μπορέσει να διαχειρισθεί  τη τύχη του έθνους του.


«Είναι πολύ δύσκολο μετά από 30 χρόνια να γυρίσω…, αλλά το τα ζητήματα των Ρομά με κάνουν να επιστρέψω στη χώρα για να μπορέσω να διεκπεραιώνω τα προβλήματα της εθνικής μας ομάδας», είπε ο νέος ‘αυτοκράτορας’.


Ο Ιουλιανός ο Β΄ έχει στις ΗΠΑ επιχειρήσεις με φορτηγά. Δήλωσε ότι όταν τελικά επιστρέψει μέλημά του θα είναι η προώθηση των Ρομά στην εκπαίδευση ώστε να μάθουν να συναλλάσσονται και να εργάζονται.


«Θέλω μέσα από τη δουλειά μου να βοηθήσω την εθνοτική ομάδα των Ρομά και να βελτιώσω το βιοτικό τους επίπεδο. Πιστεύω στην εκπαίδευση των παιδιών μας για είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για μια καλύτερη ζωή. Το άλλο κύριο θέμα είναι η προετοιμασία των νέων σε εκμάθηση εργασιών ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται και να έχουν σταθερές αποδοχές. Να έχουν μια θέση εργασίας, βασικό στοιχείο για την πρόοδό τους», είπε ο νέος ‘αυτοκράτορας’.


Ο Ιουλιανός ο Β΄ στέφθηκε από το Αυτοκρατορικό Συμβούλιο που αποτελείται από 21 συμβούλους, μεταξύ των οποίων είναι και η μητέρα του, η αυτοκράτειρα Βερολιάνα Ραντουλέσκου και ο αδελφός του, πρίγκιπας Σορίν Ραντουλέσκου.


Ο νέος αυτοκράτορας δήλωσε ότι τώρα πρέπει να πείσει τη γυναίκα του και την κόρη του που είναι εγκατεστημένοι στις ΗΠΑ να τον ακολουθήσουν στη Ρουμανία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr