Σκόπια: Απαράδεκτα τα σχόλια του Κοτζιά λέει ο πρώην μεσολαβητής Ο’ Νιλ



«Ο’ Νιλ: Απρεπή Σχόλια του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας,  Κοτζιά»

4. Ιαν 2017 - 13:54


Ο πρώτος μεσολαβητής στη διαφορά του ονόματος Ελλάδας – Σκοπίων, παίρνει μια σαφή θέση  υπέρ των Σκοπίων, σχετικά με την συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων, όπως αναφέρει η σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων, Sitel.




«Συμφωνώ ότι η ιστορία δεν είναι φυλακή. Αλλά η ιστορία, δηλαδή, μια ψευδής
ιστορία, είναι φυλακή  στην οποία οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν για τον εαυτό τους και για τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Ρόμπιν Ο’ Νιλ σε συνέντευξή του για το νέο έτος στη «Φωνή του Λαού» [‘Гласот на народот’].



«Ο Κοτζιάς δήλωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αλυτρωτισμού από την ελληνική πλευρά, και τον εμπιστεύομαι, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει εξίσου καλά, ότι δεν υπάρχει κανένας αλυτρωτισμός από τη Δημοκρατία της Ψευδομακεδονίας. Η Ψευδομακεδονία επιβαίωσε επανειλημμένα αυτό με πολύ σαφείς δηλώσεις, ότι  δεν υπάρχει κανένα τέτοια αίτημα από την Ελλάδα», είπε ο Ο’ Νιλ.




Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελευταία δήλωση του Κοτζιά επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της Ελλάδας δεν έχει αλλάξει  από τα παρελθόντα είκοσι χρόνια της διαμάχης της Αθήνας για το όνομα των Σκοπίων και σε μεγάλο βαθμό αυτό γίνεται για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους στην ίδια την Ελλάδα.



«Η γνώμη μου είναι ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν θέλουν λύση σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο οι ίδιες δημιούργησαν, επειδή γνωρίζουν ότι η μόνη λύση θα δοθεί με την  αναγνώριση από όλες τις χώρες, ότι η Ψευδομακεδονία έχει το δικαίωμα, δυνάμει του διεθνούς δικαίου, να χρησιμοποιεί όνομα της επιλογής της.
Αναφέρουμε, βέβαια, ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία  απειλή προς την Ελλάδα ή τον ελληνικό λαό», είπε ο Ο’Νιλ στη συνέντευξή του για το νέο έτος στη ‘Φωνή του Λαού’.




Σύμφωνα με τον πρέσβη Ο’Νιλ,- συνεχίζει το δημοσίευμα- η Ελλάδα δεν θέλει να διαπραγματευθεί σοβαρά για το θέμα αυτό και ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων πρέπει να θέσει το όνομά της στον ΟΗΕ για να επιτύχει την αναγνώρισή της ως Ψευδομακεδονία, ώστε να αρθούν οι οποιασδήποτε αμφιβολίες για το συνταγματικό όνομα της χώρας.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr