Σκόπια: Οι Αλβανοί λένε ότι δέχονται ‘πιέσεις’ στην επιλογή για σχηματισμό κυβέρνησης




Ιανουάριος 22, 2017. 21:57

Ο εκπρόσωπος του αλβανικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»- DUI,  Μπουγιάρ Οσμάνι, σε συνέντευξή του στη «Φωνή της Αμερικής» στην αλβανική γλώσσα για τα Σκόπια, δήλωσε ότι το κόμμα του δέχεται πιέσεις για «την παραβίαση της αρχής», σύμφωνα με την οποία «ο νικητής 



της αλβανικής κοινότητας επιλέγει ως κυβερνητικό εταίρο το νικητή της σλαβικής κοινότητας».




Στη συνέντευξή του ο Οσμάνι, σύμφωνα με το ‘Meta.mk’,  κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι πιέζουν για την παραβίαση αυτής της αρχής.



«Νομίζω ότι  πρέπει να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό ο σεβασμός των υπογεγραμμένων συμβάσεων. Στη χώρα αυτή υπήρχε ως σεβασμός των διεθνικών συμφωνιών. Η μία είναι η συμφωνία του Μαΐου του 2008, που αναφέρει ότι ο νικητής της αλβανικής κοινότητας επιλέγει για κυβερνητικό εταίρο το νικητή της σλαβικής κοινότητας. Ο σεβασμός της αρχής αυτής είναι πολύ σημαντικός- για να διατηρηθεί  η συνοχή της αλβανικής κοινότητας και εννοηθεί το δικαίωμα, το  οποίο οι ίδιες οι εκλογές,  δίνουν στους Αλβανούς, είπε ο Οσμάνι.

Τα μέσα ενημέρωσης, κυρίως τα αλβανικά, κατηγορούν για 'προδοσία' το κόμμα DUI εάν συμπράξει στο σχηματισμό κυβέρνησης με το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι VMRO-DPMNE.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr