Σκόπια: Φόρουμ Διανοητών Πατριωτών των Αλβανών ζητά την παραίτηση του Γκρούεφσκι






Ιανουάριος 6, 2017. 16:19

Το αλβανικό- των Σκοπίων-  «Φόρουμ των διανοητών Πατριωτών»,  ζητά την παραίτηση του πρώην  πρωθυπουργού και αρχηγού του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως γράφει η σλαβική των Σκοπίων ‘Τελέγκραφι’ και αναδημοσιεύει η αλβανική ’24 Ore’.




«Σε πρόσφατη συνέντευξη του Γκρούεφσκι αναφέρθηκε  στην πολιτική του σε σχέση με τα δικαιώματα των Αλβανών, μεταξύ αυτών είπε για την αλβανική σημαία, τη χρήση της αλβανικής γλώσσας, για την αμνηστία στους (Αλβανούς) τρομοκράτες καθώς και για τις προσλήψεις των Αλβανών του νοτιο σλαβικού κράτους στη δημόσια διοίκηση.

 Όλα αυτά τα θεωρεί φυσιολογικά και θεωρεί ότι η αλβανική κοινότητα είναι πολύ μικρή, ενώ δεν αναφέρθηκε ότι έχει να γίνει απογραφή στη χώρα από το 2002.


»Αυτά είναι απαράδεκτα και ζητούμε την παραίτηση του Γκρούεφσκι γιατί νοιάζεται μόνο για τους Σλάβους που ευνοούνται από την πολιτική του  και παραμελεί τους Αλβανούς», γράφει η ανακοίνωση αλβανικού  Φόρουμ των Πατριωτών Διανοητών.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr