Χασίμ Θάτσι: Η ύπαρξη του Κοσσυφοπεδίου είναι στην επίσημη πολιτική των ΗΠΑ




«Θάτσι: Το ζήτημα του Κοσόβου δεν αφορά ένα πολιτικό στρατόπεδο, είναι επίσημη πολιτική των ΗΠΑ», γράφει η Shekulli.


Ιανουάριος 12, 2017. 21:58


Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, βρίσκεται σε επίσκεψη  στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να ευχαριστήσει τη συνδρομή της κυβέρνησης Ομπάμα στην ύπαρξη και τη διατήρηση του Κοσσυφοπεδίου.




Ο Θάτσι σε συνέντευξή του στη ‘Φωνή της Αμερικής’, στην αλβανική γλώσσα, την οποία δημοσιεύει η αλβανική ‘Shekulli’ επισημαίνει τα εξής: 



«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που στην αρχή του νέου έτους, στο έργο μου ως πρόεδρος βρίσκομαι στην Ουάσιγκτον, όπου αρχικά ήρθα για να ευχαριστήσω την κυβέρνηση Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την ισχυρή υποστήριξη που παρείχαν στο Κοσσυφοπέδιο και για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Ενημερώθηκα, επίσης, ότι η νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει τα ίδια βήματα ως προς το Κόσοβο.

Από όλες τις συναντήσεις μου που είχα με γερουσιαστές, μέλη του Κογκρέσου και από τα δύο πολιτικά στρατόπεδα, Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς και με ανθρώπους διάφορων θεσμικών οργάνων,  βγήκε το συμπέρασμα ότι το Κοσσυφοπέδιο θα συνεχίσει την πορεία του στις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, στην ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση, στην πολιτική, στην οικονομία, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, στην καταπολέμηση του ισλαμικού φονταμενταλισμού και της τρομοκρατίας».



Ο ίδιος θα επισημάνει ότι η ύπαρξη του Κοσσυφοπεδίου δεν συσχετίζεται με πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ.

 Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το Κοσσυφοπέδιο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του επί Μπους και ενοποιήθηκε ως κρατική υπόσταση  από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.


«Αυτές τις ημέρες είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω τις πρώτες επαφές με ανθρώπους που θα καθοδηγούν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το υπουργείο Άμυνας και τα τμήματα ασφαλείας που ασχολούνται άμεσα με την Ευρώπη, το Κοσσυφοπέδιο και τα Βαλκάνια.

Δεν μπορώ να πω ότι η προσοχή τους είναι στραμμένη στο Κοσσυφοπέδιο, γιατί δεν αποτελεί χώρα κρίσης, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν την ισχυρή υποστήριξη τους», δήλωσε ο Θάτσι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr