Σκόπια: Ο Αχμέτι πρότεινε να συνεργασθεί με τον Γκρούεφσκι- σφοδρή αρνητική αντίδραση στο κόμμα





Ιανουάριος 28, 2017. 22:14

Ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων, ‘Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση’- DUI,  υπέβαλε πρόταση για τη συνέχιση του συνασπισμού του κόμματος με το σλαβικό VMRO-DPMNE, μιλώντας στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του DUI στη Μάλα Ρετσίσα, όπως δημοσιεύει το ‘24Vesti’των Σκοπίων.




Η πρόταση τέθηκε για συζήτηση και ορισμένοι από τους στενότερους συνεργάτες του Αλί Αχμέτι αντέδρασαν αρνητικά σε αυτήν.



Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν να υπάρξει μια συνεργασία σχετικά με τη χρήση της αλβανικής γλώσσας, αν και αυτό έχει αποκλεισθεί από τον επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι.



Στην ενδοκομματική συζήτηση τέθηκε, επίσης, το θέμα  της εγκατάλειψης του Νίκολα Γκρούεφσκι από την πρωθυπουργία προκειμένου να δημιουργηθεί κυβέρνηση  VMRO-DPMNE  και DUI. Ωστόσο, πολλά στελέχη του αλβανικού κόμματος διετύπωσαν την άποψη ότι και άλλα στελέχη του σλαβικού αυτού κόμματος είναι ύποπτα και διερευνούνται από την Ειδική Εισαγγελία.



Η εντολή για τη δημιουργία κυβέρνησης στον αρχηγό του πρώτου κόμματος,  Νίκολα Γκρούεφσκι, λήγει αύριο  και υποχρεούται να παραδώσει την εντολή  στον πρόεδρο της χώρας, Γκεόργκι Ιβάνοφ.
Εσπευσμένα, ο αρχηγός του DUI, Αχμέτι θα συναντηθεί και πάλι με επικεφαλής του κόμματος και άλλα μέλη, για να συζητήσει ενδεχόμενη συμμαχία με το VMRO-DPMNE στη νέα κυβέρνηση, σημειώνει το mdk.mk.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr