Κοσσυφοπέδιο: Έχει ‘πολιτικό μέλλον’ για τους Αμερικανούς ο Ραμούς Χαραντινάι




Ιανουάριος 14, 2017. 14:11

Πρίστινα.

Ο πρώην πρωθυπουργός  του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, και νυν αρχηγός πολιτικού κόμματος, ο οποίος καταζητείται από τη Σερβία για εγκλήματα πολέμου, αφέθηκε ελεύθερος από τις γαλλικές αρχές, από τις οποίες συνελήφθη βάσει εντάλματος της Ιντερπόλ.



Σύμφωνα με την αλβανική Lajmi.net,  τα σερβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται καθημερινά  με οποιαδήποτε αφορμή στον Ραμούς Χαραντινάι.



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι όπως παρουσιάζεται στα σερβικά μέσα ενημέρωσης – στην Politika,  στο Blic και στο Tanjug, ο Χαραντινάι είναι ο πλέον μισητός Αλβανός πολιτικός στη Σερβία.


Οι Αμερικανοί κάνουν ένα πολύτιμο δώρο στον Χαραντινάι, γράφει το δημοσίευμα του Albeu,  στη φώτο με τη γυναίκα του


Επιπλέον, η αλβανική ‘Albeu.com’ σημειώνει ότι το σερβικό κοινό έχει σοκαρισθεί  από την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να δώσει άδεια επίσκεψης στις ΗΠΑ στον Ραμούς Χαραντινάι, ενώ έχει αρνηθεί  το αίτημα του προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία, Μίλοραντ Ντόντικ.



Η θέση αυτή των ΗΠΑ προοιωνίζει την μελλοντική πολιτική πορεία του Ραμούς Χαραντινάι, όπως , πιθανόν, έχει σχεδιασθεί στα αμερικανικά εργαστήρια του State Department.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr