Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Οι Τσέχοι θα έχουν το δικαίωμα οπλοφορίας και χρήσης κατά των τρομοκρατών
«Στους πολίτες της Τσεχικής Δημοκρατίας θα επιτραπεί η χρήση όπλου κατά των τρομοκρατών», γράφει το Ria Novosti.

Ιανουάριος 2, 2017. 21:26


Το υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας,  με νέο νομοσχέδιο που έκδωσε επεκτείνει το δικαίωμα των πολιτών, οι οποίοι κατέχουν νόμιμα όπλα να τα χρησιμοποιούν κατά των τρομοκρατών, όπως ανέφερε σήμερα η τηλεόραση της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, κατά τις στιγμές των επιθέσεων η ικανότητα των κρατικών υπηρεσιών,  να προσφέρουν ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των τρομοκρατών είναι πολύ περιορισμένη.Με τη χορήγηση του δικαιώματος της αντιμετώπισης από τους πολίτες,  δίνεται ένα βήμα για την άμεση προστασία τους, σε αυτούς που κατέχουν νόμιμα ένα όπλο.Στην Τσεχική Δημοκρατία υπάρχουν 300 χιλιάδες άνθρωποι που έχουν νόμιμα όπλα. Οι πολίτες κατέχουν 798.400 πυροβόλα όπλα, από τα οποία τα 357.300 είναι πιστόλια, περίστροφα και τουφέκια.Η απόφαση ελήφθη μετά την εκδήλωση των τρομοκρατικών επιθέσεων από τους εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: