Κόμμα Σκοπίων: Η θέση του Γκρούεφσκι είναι στο δικαστήριο όχι στην κυβέρνηση




Ιανουάριος 27, 2017. 21:41

«Τα Σκόπια πρέπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να αποκτήσουν κυβέρνηση, αλλά χωρίς το VMRO-DPMNE και τον Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος πρέπει να σταλεί σε σωστό μέρος- στο δικαστήριο και στο ‘χρονοντούλαπο’ της ιστορίας» δήλωσε ο επικεφαλής  του Νέου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (НСДП), Τίτο Πετκόφσκι.




Αν το VMRO-DPMNE αποτύχει να σχηματίσει κυβέρνηση με τους παλιούς εταίρους, η πολιτική κρίση δεν θα ξεπερασθεί, είπε ο Πετκόφσκι σε δραματικούς τόνους, σύμφωνα με το νέο πρακτορείο ειδήσεων ‘Meta’.



«Μόνο οι αποτυχημένοι μπορούν να πιστεύουν ότι εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα σε κρίση, θα είναι αυτοί που θα ανοίξουν το δρόμο σε μια μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του κράτους και της κοινωνίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ενώπιον του λαού βρίσκονται ακόμη τα σκάνδαλα  της προηγούμενης κυβέρνησης που σχετίζονται με το έγκλημα και τη διαφθορά.



Και αν μετά από όλα αυτά, παραμείνουν στην εξουσία, θα παρεμποδισθεί η δικαιοσύνη για την απονομή των ποινικών ευθυνών και δεν θα γίνει καμία μεταρρύθμιση για τον εκδημοκρατισμό και την οικονομική ανάπτυξη», είπε ο Πετκόφσκι.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr