Αυξήθηκε η διασυνοριακή συνεργασία Σκοπίων – Ελλάδας




Ιανουάριος 23, 2017. 19:53

Από τα € 11, 5 εκατομμύρια που διατέθηκαν στα Σκόπια για τα χρησιμοποιήσει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας, τα €10 εκατομμύρια χρησιμοποιήθηκαν με την Ελλάδα.




Το ποσό αναφέρεται σε κονδύλια της περιόδου 2007- 2013, σύμφωνα με την υπουργό τοπικής αυτοδιοίκησης, Σίρετ Ελέζι,- Shyret Elezi, η οποία πρόσθεσε ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για κοινά συνοριακά έργα μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων,   κυρίως για την κατασκευή υποδομών στην περιοχή των συνόρων, την προστασία της κοινής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, κ.ά.



Η ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι η διασυνοριακή συνεργασία εγγυάται την πολιτική σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή.



Στο νέο διασυνοριακό πρόγραμμα IPA 2, διατίθενται 40 εκατομμύρια ευρώ.

«Η διασυνοριακή συνεργασία εμπλουτίζει τις σχέσεις γειτονίας. Η συνεργασία αυτή θα συνεχισθεί με το πρόγραμμα ‘IPA 2’ για την περίοδο 2014- 2020», είπε ο Σάμουελ Ζμπόγκαρ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Σκόπια.



Το περασμένο έτος η Ευρωπαϊκή Ένωση έκοψε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία που προορίζονταν για τα Σκόπια, αφού η κυβέρνηση δεν έδειξε καμία προθυμία να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για κυρώσεις, αλλά για μείωση των πόρων που είχαν ανακοινωθεί, σημειώνει η ‘Lajmpress’  των Σκοπίων.



-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

.