Σκόπια - Ivo Vajgl: «Οι διμερείς διαφορές να μην αποτελούν εμπόδιο για έναρξη ενταξιακών συνομιλιών στην ΕΕ»




Ιανουάριος 23, 2017. 19:21

Σκόπια.

Ο ειδικός εισηγητής για τα Σκόπια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ίβο Βάιγκλ, στις 10 Ιανουαρίου ετοίμασε ένα σχέδιο έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο των Σκοπίων το 2016.




Η έκθεση στο τέλος του μήνα θα πρέπει να επανεξετασθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.



Η έκθεση Βάιγκλ εκφράζει την άποψη ότι οι διμερείς διαφωνίες δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο,  σημειώνει το σκοπιανό ‘Meta’, ενώ το πρωτότυπο κείμενο γράφει συγκεκριμένα: 



«Οι διμερείς διαφορές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται  σε συμμόρφωση με τα πρότυπα της  ΕΕ και του ΟΗΕ και δεν θα πρέπει αποτελούν εμπόδιο  στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».



 Ο ίδιος προσθέτει ότι οι υψηλότερες πολιτικές δομές και τα θεσμικά όργανα θα πρέπει να αναπτύξουν «νέες πρωτοβουλίες» με τη μεσολάβηση του Μάθιου Νίμιτς από τον ΟΗΕ για τον τερματισμό της μακροχρόνιας διένεξης μεταξύ FYROM και Ελλάδας.



Το κείμενο της έκθεσης στην αγγλική, που αναφέρεται και σε οργανωτικά  θέματα των Σκοπίων,  θα το βρείτε εδώ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr