Τουρκικά ΜΜΕ: «Τα στρατόπεδα του PKK στην Σιντζάρ»




Ιανουάριος 17, 2017. 17:45


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύει μια σειρά φωτογραφιών από το βόρειο Ιράκ και ισχυρίζονται ότι πρόκειται για στρατόπεδο  Κούρδων ανταρτών στην οροσειρά του όρους Καντίλ στην περιοχή Σιντζάρ του ιρακινού Κουρδιστάν.


Στην πραγματικότητα- όπως δείχνουν οι φωτό-  στο σημείο αυτό, που  βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού, υπάρχει ένα νεκροταφείο των ανταρτών του PKK, στο οποίο κυματίζουν οι σημαίες των Κούρδων.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι φωτογραφίες, είναι πιθανόν να επιδείχθηκαν κατά την, πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού,  Μπινάλι Γιλντιρίμ, στον ιρακινό πρωθυπουργό  Χάιντερ αλ Αλμπάντι, ως "στρατόπεδο Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ".


Οι φωτογραφίες έχουν επεξηγηματικές σημειώσεις επάνω τους που γράφουν «mezarlik» δηλαδή ‘νεκροταφείο’, «Öcalan posteri» = ‘αφίσες Οτσαλάν’  και «kamp alanı» ‘περιοχή στρατοπέδου’, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ‘f5haber’.


Η όλη παρουσίαση του θέματος, προφανώς, τίθεται ως δικαιολογία των συνεχιζόμενων αεροπορικών επιθέσεων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον στόχων στο βόρειο Ιράκ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr