Αλβανική ‘Shekulli’: Οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα θα επωφεληθούν από την Κοινωνική Αλληλεγγύη





Ιανουάριος 31, 2017. 09:55

Οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν  ότι από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η αποζημίωση από το Ταμείο Αλληλεγγύης, από το οποίο θα επωφεληθούν οι Αλβανοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.



Οι μετανάστες, σύμφωνα με την “Tribuna Shqiptare” που εκδίδεται στην Αθήνα στα αλβανικά, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.keaprogram.gr , στους δήμους όπου διαμένουν και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.



Η αλβανική εφημερίδα της Αθήνας, εκτιμά ότι περίπου 700 χιλιάδες άνθρωποι θα επωφεληθούν από τα Ταμείο Αποζημίωσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο άρχισε να λειτουργεί για πρώτη φορά πριν από έναν χρόνο. 



Το ταμείο παρέχει οικονομική υποστήριξη, πρόσθετες κοινωνικές υπηρεσίες, όπως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συμμετοχή σε μια σειρά προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας για τα φτωχότερα στρώματα και τις κατηγορίες που έχουν ανάγκη.



Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, το ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης καθορίζεται ως εξής:  Σε ένα ενήλικο μέλος της οικογένειας 200 ευρώ κάθε μήνα  και 100 ευρώ  σε κάθε άλλο μέλος, ενώ τα ανήλικα άτομα της οικογένειας θα λαμβάνουν €50 κάθε μήνα.



Αρκετές χιλιάδες Αλβανών  έχουν μεταναστεύσει εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα και έχουν τεθεί σε δυσπραγία που οφείλεται στην απώλεια θέσεων εργασίας.



Οι περισσότεροι μετανάστες  έχουν δυσκολία επιστροφής στην Αλβανία, λόγω της συμμετοχής των παιδιών σε κύκλους της εκπαίδευσης και της απασχόλησης και δυσκολίες στην επανένταξη στη χώρα καταγωγής τους.



“Gazeta Shekulli”
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr