Ζόραν Ζάεφ: Τα Σκόπια σε 15 ημέρες θα έχουν κυβέρνηση



Ο Ζόραν Ζάεφ (α), δήλωσε από το Σαράγεβο, ότι οι διαπραγματεύσεις με τα αλβανικά κόμματα βρίσκονται στο πέρας τους και μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα σχηματισθεί η νέα κυβέρνηση

Φεβρουάριος 23, 2017. 19:34

Σκόπια.

Ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM,  Ζόραν Ζάεφ,  δήλωσε ότι έχει, ήδη, εξασφαλίσει τις υπογραφές για να λάβει την εντολή για μια νέα κυβέρνηση στη χώρα.



Σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένει ένα τμήμα της διαπραγμάτευσης με το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα της «Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση»- DUI,  για να σχηματίσει κυβέρνηση και σε 10 με 15 ημέρες η χώρα θα έχει μια νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών.



«Έχουμε εξασφαλίσει τις υπογραφές για την απόκτηση της εντολής. Νομίζω ότι απέμεινε ένα μικρό μέρος της διαπραγμάτευσης για το σχηματισμό κυβέρνησης, επειδή τα πιο σημαντικά ζητήματα, όπως είναι το πρόγραμμα της μελλοντικής κυβέρνησης, η πλατφόρμα των Σοσιαλδημοκρατών, η πλατφόρμα των αλβανικών κομμάτων και ο νόμος για τις γλώσσες, έχουν συζητηθεί», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ στο Σαράγεβο, όπου βρίσκεται.



Την βοσνιακή πρωτεύουσα επισκέφθηκε για να παραλάβει βραβείο για τον καλύτερο δήμαρχο (Ο Ζάεφ ήταν δήμαρχος της Στρώμνιτσας).



«Απομένει να καθίσουμε με τους άλλους προέδρους των κομμάτων να συμφωνήσουμε στα χαρτοφυλάκια και για τον καθορισμό των υπουργείων.
 Πιστεύω ότι σε 10 με 15 ημέρες η χώρα θα έχει μια νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών», δήλωσε, σύμφωνα με το «plusinfo.mk».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr