Επίθεση σε Σαουδική φρεγάτα στο λιμάνι της Υεμένης- δύο νεκροί




Φωτό από για το θέμα από την «.alarabiya.net»


Φεβρουάριος 1, 2017. 15:05


Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε μια επίθεση σε φρεγάτα της Σαουδικής Αραβίας στο λιμάνι της Υεμένης Χοντέϊντα στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Τραυματίσθηκαν άλλα τρία άτομα σύμφωνα  με αραβικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το δημοσίευμα.




Δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, SPA,  αναφέρει ότι « πλοίο του βασιλικού πολεμικού ναυτικού δέχθηκε επίθεση από τρία σκάφη επανδρωμένα με πιστούς μαχητές των Χούθις. Η επίθεση ήταν βομβιστική  και πραγματοποιήθηκε με προσέγγιση στην πρύμνη του πλοίου, όπου και εκτόξευσαν ρουκέτες κατά της φρεγάτας. Αποτέλεσμα ήταν να εκδηλωθεί πυρκαγιά επί του σκάφους».



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ένα από τα τρία σκάφη που παραπλανητικά έπλεαν στο λιμάνι πλησίασε τη σαουδική φρεγάτα απρόσμενα. Δεν είχε εντοπισθεί  ότι τα σκάφη ήταν των ανταρτών της Υεμένης.



--


Στην Υεμένη από το 2014 άρχισε μια ένοπλη σύγκρουση. Από τη μία πλευρά είναι οι αντάρτες Χούθις που είναι Σιίτες, προσκείμενοι στο κίνημα ‘Ανσάρ Αλλάχ’ και πιστοί στον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπτουλάχ Σαλέχ,  και από την άλλη  κυβερνητικές δυνάμεις του στρατού και παραστρατιωτικές ομάδες πιστές στον κυβερνητικό  πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι. Ο Χάντι, Σουνίτης, έχει κάνει συμμαχία με τη σουνιτική Σαουδική Αραβία  που ελέγχει τον  (σουνιτικό) Αραβικό συνασπισμό χωρών του Περσικού κόλπου.
  --

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr