Σκοπιανά ΜΜΕ: «Επίσημα ο Ζάεφ έκανε δεκτά: τη διγλωσσία, την αλλαγή σημαίας και του ύμνου»




Φεβρουάριος 26, 2017. 19:10


Οι εφημερίδες που υποστηρίζουν τον επικεφαλής  του κόμματος VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι,  αναφέρονται σήμερα  στη συμφωνία του σλαβικού κόμματος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης – SDSM, με τα αλβανικά κόμματα των Σκοπίων.




Χαρακτηριστικό είναι το έντυπο πρωτοσέλιδο της εφημερίδα ‘Βεστ’ που γράφει «Νέα κυβέρνηση, Νέος ύμνος,  Νέα σημαία», όπως  και της εφημερίδας ‘Βέτσερ’ που κυκλοφορεί με φωτογραφία το ‘κόψιμο’ της χώρας με ένα ψαλίδι που δημιουργούν ένα αρνητικό πολιτικό κλίμα σπέρνοντας φόβο στο σλαβικό λαό.


Στα δημοσιεύματα επισημαίνεται ότι ο ηγέτης του SDSM συμφώνησε με τα αλβανικά κόμματα να παραδεχθούν τα Σκόπια, επίσημα, τη γενοκτονία των Αλβανών από το σερβικό κράτος στη διάρκεια του Μεσοπολέμου του 20ου αιώνα.


«Ο Ζάεφ συμφώνησε να καταδικάσει τη γενοκτονία, τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Αλβανίας», γράφει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr