Το Ιράν είναι πρόθυμο να ανοίξει τον εναέριο χώρο του στα ρωσικά αεροσκάφη






Φεβρουάριος 11, 2017. 21:49

Ανώτερος αξιωματούχος του Ιράν δήλωσε το Σάββατο ότι το Ιράν είναι πρόθυμο να ανοίξει τον εναέριο χώρο του στα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα.


Σύμφωνα με την αγγλικη έκδοση του  ιρανικού  πρακτορείου ειδήσεων ‘Mehrο γραμματέας του Ανωτάτου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Αλί Σαμχανί, δήλωσε ότι το Ιράν είναι ανοιχτό σε όλα  τα είδη της συνεργασίας, όσον αφορά τη Συρία.



«Το Ιράν και η Ρωσία έχουν δεσμευθεί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία. Το Ιράν μπορεί να ανοίξει τον εναέριο χώρο του σε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που ασκοπούν στη στήριξη των επιχειρήσεων στο έδαφος, εάν απαιτηθεί», είπε.



Ο Σαμχανί περιέγραψε τις σχέσεις μεταξύ του Ιράν και των Ρωσίας ως «απόλυτα στρατηγικές».


Η κυβέρνηση της Τεχεράνης είχε ανοίξει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στις 7 Οκτωβρίου 2015 σε αεροπορικές δραστηριότητες για τη Συρία.


Επίσης, τον Αύγουστο του 2016, το Ιράν άνοιξε τον εναέριο χώρο του για τα ρωσικά αεροπλάνα και πάλι για μια επιχείρηση στη Συρία.


Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της πολιτείας Χαμεντάν του δυτικού Ιράν.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr