“Τεταμένη η κατάσταση στα Ίμια”- τούρκικο δημοσίευμα




«Στα Ίμια ξανά στιγμές έντασης»


Φεβρουάριος 19, 2017. 18:12


Στις βραχονησίδες Ίμια, στο Αιγαίο Πέλαγος, υπήρξαν στιγμές έντασης, μεταξύ των τουρκικών και ελληνικών σκαφών της ακτοφυλακής.


 Σήμερα ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και τα τουρκικά σκάφη το απομάκρυναν, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα (σ.σ.ωστόσο είναι ακατανόητο τι εννοεί 'τουρκικά χωρικά ύδατα' στα Ίμια).



Το δημοσίευμα του πρακτορείου Doğan που χθες δημοσίευσε ένα αρθρίδιο, ότι η κατάσταση μεταξύ της τουρκικής και ελληνικής ακτοφυλακής ήταν ήρεμη, έπειτα από τη θαλασσοταραχή των τελευταίων ημερών, σήμερα αναφέρεται πάλι σε ‘εντάσεις’.




« Σε αντίθεση με χθες, σήμερα, η ελληνική ακτοφυλακή έκανε κυκλική πορεία γύρω από τις βραχονησίδες των Ιμίων και η ένταση συνεχίσθηκε. Μεταξύ των Ιμίων και των ακτών της Αλικαρνασσού υπήρχαν δύο τουρκικά σκάφη και υπήρξε μεταξύ αυτών και των ελληνικών ένταση. Από καιρό σε καιρό τα τουρκικά και ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής βιώνουν αυτήν την ένταση, όταν προσπαθεί το ένα  να απομακρύνει το άλλο».



Και καταλήγει: γύρω στις 15:00 επικράτησε ηρεμία, αφού το ελληνικό πλοίο απομακρύνθηκε περίπου στο ένα μίλι από τα Ίμια.

Χθες το ίδιο πρακτορείο είχε δημοσιεύσει ότι η κατάσταση στην περιοχή των Ιμίων ήταν 'ήρεμη'
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr