Ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία είναι δύο φορές υψηλότερος της Ρωσίας




«Ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία είναι δύο φορές υψηλότερος από ό, τι στη Ρωσία», γράφει η βουλγαρική ‘Novinite


Φεβρουάριος 16, 2017, 22:22



Κατά τα τελευταία χρόνια, ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία κατέγραψε την υψηλότερη ανάπτυξη, αυξήθηκε κατά 109%.




Ο κατώτατος μισθός στην Ανατολική Ευρώπη εξακολουθεί να είναι πολλές φορές μιρκότερος από ό, τι στη Δύση, αλλά και σε όλες τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες πληρώνουν με πολύ περισσότερα χρήματα  από ό, τι  σήμερα στη Ρωσία, σημειώνει η βουλγαρική Novinite επικαλούμενη στοιχεία της Eurostat.



 Ο υψηλότερος μισθός στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταβάλλεται στο Λουξεμβούργο και την Ιρλανδία και ο χαμηλότερος στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.



 Επιπλέον, οι μισθοί  στις δύο φτωχότερες χώρες της ΕΕ έχουν αυξηθεί κατά την τελευταία δεκαετία κατά το ήμισυ.



Υπήρξε αύξηση πάνω από το 60% στους μισθούς των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, Εσθονίας , Λετονίας και Λιθουανίας.



Οι διαφορές στον κατώτατο μισθό στις δυτικές και ανατολικές περιοχές της ΕΕ μειώνονται σταδιακά. Την ίδια στιγμή, το χάσμα αυξάνεται μεταξύ των επιπέδων των μισθών στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και στη Ρωσία.



Σήμερα, ο ρωσικό κατώτατος μισθός είναι 7.500 ρούβλια και αυξάνεται σε 7.800 ρούβλια από την 1ην Ιουλίου του 2017.



Με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία του  ευρώ- γράφει το δημοσίευμα- (όπου  1 ευρώ=61,5 ρούβλια) είναι περίπου 127 ευρώ ο ρωσικός κατώτατος μισθός.



Αποδεικνύεται ότι ο κατώτατος μισθός στη Ρωσία είναι σχεδόν δύο φορές χαμηλότερος από ό, τι στη Βουλγαρία, τρεις φορές μικρότερος από ό, τι στην Εσθονία και 12 φορές μικρότερος από ό, τι στο Βέλγιο και την Ολλανδία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr