Σκόπια: Μήνυμα ΝΑΤΟ σε Ιβάνοφ- δώσε την εντολή στον Ζόραν Ζάεφ




«Το ΝΑΤΟ ζητά από τους πολιτικούς στα Σκόπια, να αποφύγουν ενέργειες και δηλώσεις», σημειώνει το δημοσίευμα του «PlusInfo»

Φεβρουάριος 26, 2017. 18:01

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση αναφερόμενη στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων, απαιτώντας μια βιώσιμη λύση για το σχηματισμό κυβέρνησης, προκειμένου να παύσει η παρατεταμένη πολιτική κρίση, όπως σημειώνει το σλαβικό «PlusInfo».




Το ΝΑΤΟ ζητά ευθέως τη χορήγηση εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης από τα κόμματα που υπέγραψαν για μια νέα κυβέρνηση.


«Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, τον Ιούλιο του 2016, προέτρεψε όλους τους πολιτικούς ηγέτες στην FYROM να εφαρμόσει πλήρως τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας Πάρζινο για μια βιώσιμη λύση στην πολιτική κρίση.


»Οι εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016, οι οποίες παρακολουθήθηκαν από διεθνείς παρατηρητές, έδωσαν ένα ουσιαστικό βήμα για την επίλυση της κρίσης. Κρίθηκαν ότι ήταν καλά οργανωμένες και χωρίς σημαντικά επεισόδια.


Μετά από την πρώτη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, τώρα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που καθορίσθηκαν από τον πρόεδρο της χώρας, έχουν συγκεντρωθεί αρκετές υπογραφές βουλευτών», αναφέρει το δελτίο Τύπου του ΝΑΤΟ.


Στη συνέχεια σημειώνεται ότι περιμένει (το ΝΑΤΟ) την ανταπόκριση των αρχών στο επόμενο βήμα της δημοκρατικής διαδικασίας και προβαίνει σε έκκληση σε όλα τα μέρη να απόσχουν από δηλώσεις και ενέργειες και να λάβουν αποφάσεις για το καλό όλων των πολιτών.


«Το ΝΑΤΟ παραμένει προσηλωμένο στην ένταξη της FYROM στη Συμμαχία, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008 και τις δηλώσεις των Συμμάχων που έγιναν κατά  τις  επόμενες  συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ», δηλώνει η Συμμαχία.


Το ΝΑΤΟ, εμμέσως, πλην σαφώς, απευθύνεται στον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο κόμμα του SDSM που έχει συλλέξει, ήδη, 67 υπογραφές αποκτώντας την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο των 120 εδρών των Σκοπίων.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr