Τουρκία: Συνάντηση στη βάση Ιντσιρλίκ Χουλούσι Ακάρ- Τζόζεφ Ντάνφορντ




Φεβρουάριος 17, 2017. 21:33

Άδανα.

Δημοσίευμα σημειώνει ότι ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Χουλούσι Ακάρ συναντήθηκε και συνομίλησε με τον επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ στη βάση Ιντσιρλίκ.



Ο Ακάρ ενημέρωσε τον Αμερικανό στρατιωτικό αξιωματούχο για τις δραστηριότητες του στρατού της χώρας του στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου του 2016 και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία με τη βοήθεια των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.



Επεσήμανε ότι η δράση του τουρκικού στρατού συνέβαλε στην εξασφάλιση των εκτοπισμένων να επιστρέψουν στα σπίτια τους στη Συρία και στην προστασία τους  από ενέργειες των τρομοκρατών.
Ανέφερε, ακόμη, ότι ένα μεγάλο μέρος της πόλης Αλ Μπάμπ στη Συρία ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε σύμπνοια απόψεων τόσο για τη Συρία, όσο και για το PKK. Συζήτησαν, επίσης για την αντιμετώπιση του Daesh αλλά και τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στο Ιράκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan.





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr