Μεγάλη Βρετανία: Μεγάλο κύμα μεταναστών από Βουλγαρία και Ρουμανία




«Λονδίνο: Η μετανάστευση από Βουλγαρία και Ρουμανία έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ»

Φεβρουάριος 23, 2017. 19:14

Ο αριθμός των μεταναστών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ, κατά τους τρεις μήνες μετά το δημοψήφισμα του Brexit, σύμφωνα με την βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.




Για την περίοδο αυτή,  από τις δύο χώρες των Βαλκανίων  έχουν φθάσει  74 χιλιάδες άτομα, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 19 χιλιάδες σύμφωνα με τις μετρήσεις της Υπηρεσίας.



Οι μετανάστες αναφέρονται  για την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2016, έκρηξη, όμως, σημειώθηκε κατά τους τρείς μήνες μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.



Ο συνολικός μεταναστευτικός όγκος κατά την περίοδο αυτή έφθασε τις 273 χιλιάδες μεταναστών. Από τον οποίο, οι 164 χιλιάδες μετανάστες είναι από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Η αύξηση της μετανάστευσης από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, αντισταθμίστηκε από μια μικρή μείωση, 10 χιλιάδων ατόμων, από τις χώρες Πολωνία, Λιθουανία και Λετονία, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr