Τα τζαμιά στην Ιταλία θα λειτουργούν στην ιταλική γλώσσα




Το ιταλικό «thelocal» αναφέρεται στη συμφωνία ιταλικής κυβέρνησης και ισλαμικών οργανώσεων στην Ιταλία


Φεβρουάριος 2, 2017. 18:32

Οι εκπρόσωποι των Μουσουλμάνων στην Ιταλία, υπέγραψαν ένα σύμφωνο με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο τους δεσμεύει να «απορρίπτουν κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας και να κηρύττουν τη διδασκαλία του Προφήτη μόνο στην ιταλική γλώσσα».




«Αυτό είναι ένα σημαντικό έγγραφο που επηρεάζει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας, μέσω του διαθρησκευτικού διαλόγου, ξεκινώντας από την απλή βάση: έχουμε διαφορετικές θρησκείες, αλλά είμαστε όλοι Ιταλοί», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μιννίτι.



Καθόρισε την υπογραφή του κειμένου με τις μουσουλμανικές οργανώσεις, κυρίως με την Ιταλική Ισλαμική Συνομοσπονδία, ως ‘ένα ιστορικό στάδιο για τη δημιουργία του ιταλικού ισλάμ’.
«Ένα από τα κύρια σημεία που υπεγράφησαν είναι η δέσμευση της απόρριψης κάθε μορφής βίας και τρομοκρατίας», δήλωσε ο Μιννίτι.



Επιπλέον, δεσμεύονται οι υπογράφοντες ότι οι μουσουλμανικές προσευχές της Παρασκευής στα τζαμιά θα γίνεται στην ιταλική γλώσσα ή τουλάχιστον θα μεταφράζεται συγχρόνως στην ιταλική.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Ιταλία υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι, κυρίως μετανάστες από Αφρική και Μέση Ανατολή.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr