Σκόπια: Ένδεκα σλαβικοί σύλλογοι υπέγραψαν δήλωση για τα δικαιώματα των ψευδομακεδόνων σε όλο τον κόσμο




Φεβρουάριος 4, 2017. 23:06


Εκπρόσωποι από ένδεκα σλαβικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε γειτονικές χώρες και στη διασπορά, υπέγραψαν Διακήρυξη που υποστηρίζει τα δικαιώματα των ψευδομακεδόνων σε όλον τον κόσμο, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συζήτησης με θέμα «Η θέση των ψευδομακεδόνων στις γειτονικές χώρες», γράφει η ‘Βέτσερ’.




Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της 15ης συνέλευσης όλων των σλαβικών οργανώσεων που είναι μια «πρωτοβουλία πολιτών για την εθνική, πολιτιστική και πνευματική ενοποίηση του ψευδομακεδονικού λαού» με αφορμή τον εορτασμό της 145ης επετείου από τη γέννηση του (Βούλγαρου) επαναστάτη Γκότσε Ντέλτσεφ.



Η Διακήρυξη περιλαμβάνει 16 σημεία (άρθρα) που σχετίζονται με τα δικαιώματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Νοτιοσλάβοι σε όλον τον κόσμο, όπως είναι το ζήτημα της ονομασίας τους, την άρνηση της ονομασίας του ψευδομακεδονικού κράτους, το έθνος τους, τη γλώσσα και τον πολιτισμό καθώς και την παρέμβαση ξένων κρατών στο εσωτερικό της χώρας.



Η Δήλωση είναι η πρώτη του είδους και θα υποβληθεί στην κυβέρνηση, στις πρεσβείες των γειτονικών χωρών  και στις χώρες όπου διαβιώνουν οι Νοτιοσλάβοι καθώς και στα Ηνωμένα Έθνη.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr