Έλληνες Αλβανίας: Προεκλογική φιέστα- φάρσα για τις Μειονότητες από Ράμα






Δήλωση του Γ Προέδρου της Ομόνοιας για την εκδήλωση του ΕΕΜΜ-MEGA

Φεβρουάριος 26, 2017. 08:16

Παρόλο που είχα προσκληθεί στην σημερινή (χθεσινή)  εκδήλωση του ΕΕΜΜ-MEGA, επέλεξα να μην συμμετάσχω, θεωρώντας ότι δεν επρόκειτο για έναν ουσιαστικό διάλογο προς την επίλυση των ζητημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, αλλά για μία προεκλογική φιέστα.

 Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα!




Μία εκδήλωση όπου ο πρωθυπουργός της χώρας και οι τρεις υπουργοί του, δεν ήρθαν να ακούσουν,  αλλά να κάνουν διάλεξη στο ακροατήριο τους για το πόσο αλληλέγγυα χώρα είναι η Αλβανία προς τις Μειονότητες, χωρίς κανένας από τους συμμετέχοντες να έχει το δικαίωμα λόγου.  Είπαν ακόμα  ότι αν υπάρχουν άλυτα προβλήματα στην Ελληνική Μειονότητα οφείλεται στην κακή εκπροσώπηση από πλευράς Ομόνοιας και ΚΕΑΔ!
Προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως στην αίθουσα εκτός από μία ελληνική σημαία κρυμμένη στο βάθος, δεν υπήρχε τίποτα άλλο που να μαρτυρά ότι πρόκειται για μία ελληνική εκδήλωση. 

Όλες οι ομιλίες και το πανό ήταν στα αλβανικά, ενώ δεν υπήρχε τίποτα διακριτικό του φορέα που διοργάνωνε αυτή την εκδήλωση. Καταλάβαινες ότι πρόκειται για εκδήλωση της ΕΕΜ από τα γνώριμα πρόσωπα των δημοσίων υπαλλήλων που αναγκάστηκαν από τους διευθυντές τους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και κάποιων άλλων συμπατριωτών μας που τους οδήγησε εκεί το ειλικρινές ενδιαφέρον για το θέμα που ανακοινώθηκε.
Τα ανωτέρω, ίσως είναι λεπτομέρειες, όχι όμως ασήμαντες. 
Η ουσία είναι ότι ο κ. Ράμα ήρθε στην καρδιά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για να νομιμοποιήσει την αλαζονική του στάση έναντι της κοινότητας μας και του ελληνισμού γενικότερα. 
Δεν είναι οξύμωρο να μνημονεύει στην ομιλία του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τον Απόστολο Παύλο όταν με εντολή του γκρεμίζει τα μεσάνυχτα μια εκκλησία γιατί δεν αρέσει στην αισθητική του;!
Η υπουργός Παιδείας μίλησε για τα επιτεύγματα της στο χώρο της παιδείας, τη στιγμή που τα παιδιά μας δεν έχουν ακόμα όλα τα βιβλία, ενώ δε λείπουν αυτά με τους χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας». 

Μαζί με τον πρόεδρο κ. Κίτσο, ομογενείς βουλευτές και εκπροσώπους της Τ.Α. συναντηθήκαμε με την κα. Νικόλα, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη κου. Ροκανά, τον περασμένο Μάιο, με σκοπό να προλάβουμε τις εκκρεμότητες της νέας σχολικής χρονιάς και να χαράξουμε μία μακροχρόνια στρατηγική  συνεργασίας. 

Η μόνη αλλαγή που είχαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές  ήταν ότι τα προγράμματα εκπαίδευσης που έρχονταν στην Ελληνική Γλώσσα, να έρθουν φέτος στην Αλβανική, με συντάκτη μάλιστα έναν από τους σημερινές ομιλητές, τον κ. Παναγιώτη Μπάρκα, ο οποίος κλείνοντας την ομιλία του μας παρουσίασε την προϊσταμένη υπουργό του ως την «Μητέρα Τερέζα» της εκπαίδευσης για την ΕΕΜ και την Αλβανία γενικότερα! 
Στις αλλεπάλληλες επιστολές της Ομόνοιας, με τελευταία πριν από περίπου ένα μήνα, στην οποία της ζητούσαμε οι εξετάσεις για την επετηρίδα (portal) των εκπαιδευτικών που διδάσκουν ελληνικά να γίνονται στην ίδια γλώσσα, δεν απάντησε ποτέ. Εξαίρεση στα όσα ειπώθηκαν για την παιδεία, αποτελεί η τοποθέτηση  της εκπαιδευτικού κας. Άρτα Μπουρζούκα την οποία συγχαίρουμε  ειλικρινά.
Δεν αμφιβάλουμε στις ειλικρινείς προθέσεις για αυτή την εκδήλωση του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA , στην πολιτική όμως κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Ο πολύ καλός και συγκροτημένος λόγος του κου. Κίτσου, τον οποίο προσυπογράφουμε, δεν αναιρεί τα προαναφερθέντα. Η σημερινή εκδήλωση  θα παραμείνει στην ιστορία μας ως μία προεκλογική φιέστα-φάρσα.
Λεωνίδας Παππάς
Γενικός Πρόεδρος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ
--