Σκόπια: Η ρωσική πρεσβεία εναντίον των πολιτικών παρεμβάσεων στη χώρα



"Η Ρωσική Ομοσπονδία υποστηρίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ψευδομακεδονίας, ως ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικά ενιαίο κράτος"



Φεβρουάριος 6, 2017. 18:59


Η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια με ανακοίνωσή της θεωρεί αντιπαραγωγική κερδοσκοπία, ορισμένων πολιτικών που αναζητούν τα αίτια της πολιτικής κρίσης στην αντιπαλότητα των μεγάλων δυνάμεων.




«Πιστεύουμε ότι η δύσκολη εσωτερική πολιτική κρίση που σημειώθηκε στη ψευδομακεδονία μπορεί να επιλυθεί μόνο στο πλαίσιο των υφιστάμενων συνταγματικών όρων, με βάση τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες μια δημοκρατικής κοινωνίας,  αναφέρει η ρωσική πρεσβεία σχολιάζοντας την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση στο νοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων.



«Όλες οι προσπάθειες παρέμβασης σε αυτή τη διαδικασία από το εξωτερικό, στην επιβολή λύσεων παρά τη θέληση του λαού, είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει να καταδικάζονται από την παγκόσμια κοινότητα.



Οι αρχές της ισότητας των κυρίαρχων κρατών και της  μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών έχουν οικουμενικό χαρακτήρα και η καταστρατήγησή τους αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου», σημειώνει η πρεσβεία και υπογραμμίζει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία εξακολουθεί να υποστηρίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας αυτής των Βαλκανίων ως ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικά ενιαίο κράτος.



Το κείμενο του “Plus Info”, προφανώς, αναφέρεται σε δημοσιεύματα για παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας, αλλά και στις συνεχείς αναφορές του Αλβανού πρωθυπουργού για το αλβανικό στοιχείο στο νοτιοσλαβικό κράτος.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr