Οι Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία ωθούνται στην κλωστοϋφαντουργία




Φεβρουάριος 11, 2017. 20:43

Οι Σύριοι που βρίσκονται στα τουρκικά στρατόπεδα προσφύγων άρχισαν να στρέφονται σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, δίνοντας νέα ώθηση στην οικονομία αλλά σε μια νέα πορεία της σταδιοδρομίας των ιδίων.



Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «rudaw.net»,  είναι στην πόλη Γκαζίαντεπ όπου έχουν ανοίξει  εργαστήρια κλωστοϋφαντουργίας.


Η Ριμ Μοχάμεντ, Σύρια πρόσφυγας από το Χαλέπι, η οποία διέφυγε από τον πόλεμο και τη βία,  βρίσκεται στην Γκαζίαντεπ από το 2014 και θέλοντας να ξεχάσει την επιρροή του πολέμου αλλά να δημιουργήσει μια νέα ζωή στράφηκε στην κλωστοϋφαντουργία την οποία ακολουθεί από πέρυσι.


Τα ίδια θα δηλώσει και άλλη μια Σύρια πρόσφυγας που άνοιξε εργαστήριο πλεκτών ρούχων.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα εκατοντάδες είναι οι Σύριοι πρόσφυγες που έχουν ανοίξει επιχειρηματικές εργασίες στην Τουρκία.


 Η προσπάθεια αυτή χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) σε συντονισμό με τις τοπικές αρχές.


Αξιωματούχος του UNDP ανέφερε ότι οι πρόσφυγες εκπαιδεύονται και αποκτούν γνώσεις σε μια σειρά μαθημάτων διάρκειας μόλις 31 ημερών. 


«Είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης 104 ωρών για τη διδαχή της τεχνικής της κλωστοϋφαντουργίας που μπορούν ακολουθήσουν άτομα κάθε βαθμίδας. Κύριο μάθημα είναι το πλέξιμο», είπε χαρακτηριστικά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr