Ο τουρκικός στρατός επιβεβαιώνει τον πλήρη έλεγχο της Αλ Μπαμπ στη Συρία




Τούρκοι στρατιώτες προσεύχονται στον Αλλάχ, μετά τις μάχες στην Αλ Μπαμπ


Φεβρουάριος 24, 2017. 21:37

 Συρία.

Ο τουρκικός στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο της πόλης Αλ Μπαμπ, μετά από εβδομάδες  συνεχιζόμενης επιχείρησης κατά των μαχητών του Daesh.




Η στρατηγικής σημασίας  συριακή πόλη που είχε καταληφθεί από το Daesh, κατακτήθηκε τώρα από τον τουρκικό στρατό και τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», όπως επιβεβαίωσαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι την Παρασκευή.



Η Τουρκία έχει πλέον σχηματίσει μια «ουδέτερη ζώνη», γράφει η τουρκική ‘Yeni Şafak’, στη βόρεια Συρία, μετά την επιτυχή εκκαθάριση της Τζαράμπλους και της Νταμπίκ και τώρα της Αλ Μπαμπ, από την τρομοκρατική οργάνωση του Daesh.



Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική εισβολή στη Συρία, με την επωνυμία «Ασπίδα του Ευφράτη» ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου του 2016 με τη βοήθεια του «ελεύθερου συριακού στρατού» για τη βελτίωση της ασφάλειας  και της απειλής  από την τρομοκρατία κατά μήκος των τουρκικών συνόρων με τη Συρία, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.





-
           

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr