Σκόπια: Ο πρόεδρος Ιβάνοφ αρνείται να δώσει εντολή για κυβέρνηση στον Ζάεφ...



 Ο Ζόραν Ζάεφ μετά τη συνάντηση με τον Ιβάνοφ προέβη σε δηλώσεις



Φεβρουάριος 1, 2017. 22:09


Μετά από μια συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης –SDSM, Ζόραν Ζάεφ, και του προέδρου της χώρας Γκεόργκι Ιβάνοφ, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, ο Ιβάνοφ αρνήθηκε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης εάν δεν του δώσει αποδείξεις με 61 υπογραφές ότι μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, αναφέρει το σλαβικό A1on.




Ο Ιβάνοφ δήλωσε ότι δεν θα του δώσει την εντολή, επειδή βγήκε δεύτερο κόμμα, μόνο όμως εάν μπορεί  αποδεδειγμένα να σχηματίσει κυβέρνηση, τότε θα αλλάξει στάση.



Όταν ρωτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ εάν αποδέχεται νέες εκλογές, ο επικεφαλής του SDSM δήλωσε ότι πολλοί είναι αυτοί που ομιλούν για νέες εκλογές,  αλλά μπορεί με μια συμμαχία με τα άλλα κόμματα να μην συμβεί αυτό (οι εκλογές).



Πρόσθεσε ότι και οι Βρυξέλλες προτείνουν να υπάρξει μια ευρεία συμμαχία όλων των πολιτικών κομμάτων, αλλά  και ο ίδιος πιστεύει σε αυτήν,  γιατί μια ευρύτερη δυνατή συμμαχία θα φέρει μια πιο σταθερή πολιτική στην κυβέρνηση.



Ερωτηθείς εάν θα δεχόταν μια ευρεία συμμαχία με όλα τα κόμματα, τόνισε ότι ήταν θετικός σε αυτό, εκτός όμως από εκείνα τα άτομα τα οποία είναι ύποπτα και διερευνούνται από την Ειδική Εισαγγελία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr