«Η Τουρκία δεν θα παρατήσει ποτέ τους Τατάρους της Κριμαίας»- Εγκεμέν Μπαγίς




Φεβρουάριος 5, 2017. 17:43

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε  σε ξενοδοχείο στην Άγκυρα, από το Ίδρυμα για την Ανάπτυξη της Κριμαίας, είχε στόχο την αλληλεγγύη του τουρκικού κράτους προς τους Τατάρους της Χερσονήσου, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην υπουργός για την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς.




«Σε αυτήν παρέστησαν ο Μουσταφά Τζεμίλ (Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu), επικεφαλής του προγράμματος για τους Τατάρους της Κριμαίας, ο πρέσβης της Ουκρανίας Αντρίι Σουμπίχα (Andrii Sybiha), ο βουλευτής του Εσκίσεχίρ, Ρουχσάν Ντεμιρέλ (Ruhsar Demirel) και πολύς κόσμος, όπως σημειώνεται.



Ο πρώην υπουργός  υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, τόνισε ότι η Τουρκία θα υποστηρίζει πάντα τους Τατάρους της Κριμαίας.



«Η Κριμαία ήταν πάντοτε σκηνή δοκιμασίας. Οι άνθρωποι στην Κριμαία περνούν πάντοτε μεγάλη δοκιμασία. Αλλά όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι άνθρωποι της Κριμαίας (οι Τάταροι) ποτέ δεν τα παράτησαν, ούτε  μία στιγμή. Ποτέ δεν υποχώρησαν. Και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας δεν τους άφησε ποτέ μόνους, ανεξάρτητα ποιος είχε την εξουσία στην Κριμαία», είπε ο Μπαγίς, σύμφωνα με την Avrupa Sabah.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr