Ρορομπάκερ σε τηλεόραση Σκοπίων: Προτείνω διαχωρισμό όπως στην Τσεχοσλοβακία



Ο Αμερικανός γερουσιαστής επιμένει στο διαχωρισμό της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας των Σκοπίων

Φεβρουάριος 9, 2017. 19:50

Οι πολίτες της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας των Σκόπιων, να αποφασίσουν εάν θέλουν να ζήσουν σε ένα  συγκεχυμένο κράτος ή  αυτό να διαιρεθεί, δήλωσε στη σλαβική τηλεόραση ‘Sitel’ των Σκοπίων ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ντέινα Ρορομπάκερ, απαντώντας στις αντιδράσεις των αρχών των Σκοπίων, του αμερικανικού Κογκρέσου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ -που πιστεύει στην εδαφική ακεραιότητα των Σκοπίων, καθώς και στις  αντιδράσεις της Σλαβικής Διασποράς.




Ο Αμερικανός γερουσιαστής διατύπωσε την άποψη ότι προφανώς η Ψευδομακεδονία δεν λειτουργεί ως κράτος. Κάθε φορά, είπε, που λάμβανε έκθεση για τη χώρα αυτή δεν υπήρχαν στοιχεία κρατικής υπόστασης. 



«Έτσι, οι άνθρωποι που ζουν στη ψευδομακεδονία, θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμένουν στην τρέχουσα ρευστή κατάσταση, χωρίς συναίνεση και νόμιμη αρχή για τη λειτουργία της κυβέρνησης ή να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Τσεχοσλοβακίας και τη διαίρεσή της.

 Εγώ δεν αποφασίζω για λογαριασμό των ανθρώπων που ζουν στην ψευδομακεδονία. Θα αποφασίσουν αυτοί, εγώ απλά εξέφρασα τη γνώμη μου», είπε ο Ρορομπάκερ  σε απάντηση αιτήματος από την τηλεόραση ‘Sitel’ των Σκοπίων, για εξηγήσεις στις δηλώσεις του, περί διάλυσης του νότιου σλαβικού κρατιδίου.



Ωστόσο, σημειώνει η σλαβική τηλεόραση στην  ιστοσελίδα της ότι ο Ρορομπάκερ δεν ανέφερε τίποτε σχετικά με αυτά που υποστηρίζει η αλβανική τηλεόραση ‘Vizion Plus’ ότι  πιστεύει στο διαχωρισμό των Σλάβων και των Αλβανών και μάλιστα τη συγχώνευση της ψευδομακεδονίας στις γειτονικές χώρες.



«Οι Τσέχοι και οι Σλοβάκοι θα μπορούσαν να ζήσουν μαζί ή να διασπασθούν. Αυτό έγινε και στην Ελβετία με τα καντόνια. Εσείς, στα Σκόπια, κάνετε όπως σας αρέσει», είπε το μέλος του Κογκρέσου στην τηλεόραση ‘Sitel’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr