Σκόπια: Να κηρυχθούν ‘Persona non Grata’ ζητά σλαβικό κόμμα για Βούλγαρους ευρωβουλευτές




Φεβρουάριος 19, 2017. 22:57


Το Λαϊκό Κίνημα για την Ψευδομακεδονία- НДМ,  σε συνέντευξη Τύπου, ζήτησε να κηρυχθούν οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές, Αντρέι Κοβάτσεφ  και Ανγκέλ Ντζαμπάσκι, ως Persona non Grata’- ανεπιθύμητοι στην επικράτεια του κράτους των Σκοπίων.




Ο Ζλάτε Βοϊνόσκι, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος αυτού, είπε ότι οι δύο  Βούλγαροι ευρωβουλευτές συνεχίζουν απρεπώς τις προκλήσεις τους κατά της χώρας και αρνούνται την ύπαρξη του ψευδομακεδονικού κράτους,  του ψευδομακεδονικού έθνους και της γλώσσας.



«Οι δύο Βούλγαροι Ευρωβουλευτές, ο Ντζαμπάσκι και Κοβάτσεφ είναι υπαίτιοι του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αναζητούν ανύπαρκτους Βουλγάρους στην Αλβανία, σε μια περιοχή όπου το 100 τοις εκατό των κατοίκων είναι ψευδομακεδόνες, μιλούν τη ψευδομακεδονική (σλαβική) γλώσσα, και έχουν το αήττητο ψευδομακεδονικό (σλαβικό) πνεύμα μέσα στις παραδόσεις και τα τραγούδια τους. Για άλλη μια φορά προσπάθησαν να διαπράξουν άρνηση της ύπαρξης  των ψευδομακεδόνων στο Γκόλνο Μπάρντο, στην Γκόρα και στη Μάλα Πρέσπα», είπε ο Βοϊνόσκι.



Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αναγνωρίζεται το δικαίωμα της χώρας του να κηρύξει ένα πρόσωπο ως ανεπιθύμητο, ακόμη και χωρίς να δώσει μια εξήγηση για αυτό, για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της, σημειώνει το σλαβικό “meta.mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr