Γευγελή: «Να διωχθεί ο Ζάεφ για εσχάτη προδοσία»




Μάρτιος 3, 2017. 20:41

Γευγελή.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη Γευγελή του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων, όπου οι οπαδοί της πολιτικής κατεύθυνσης των λεγόμενων ‘πατριωτών’ εξέφρασαν την υποστήριξή τους  στην ένωση της χώρας και όχι στη διαίρεσή της.


«Καλούμε τους πατριώτες  σε όλη τη χώρα και στη διασπορά, ανεξάρτητα από εθνική, θρησκευτική και κομματική ταυτότητα, όλοι συμφιλιωμένοι να υπερασπιστούμε την ενότητα του κράτους, το όνομα και την ταυτότητα του έθνους και στο σεβασμό του Συντάγματος και των νόμων», δήλωσε ο Βάσκο Λαζαρέφσκι από την πρωτοβουλία των πολιτών.


Οι συμμετέχοντες της πορείας εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε παράλληλους κυβερνητικούς θεσμούς και δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι μειονοτικές εθνικές κοινότητες στα Σκόπια έχουν τα υψηλότερα πρότυπα των μειονοτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Αίτημά τους είναι η καθιέρωση της σημαίας του κράτους σε όλες τις πόλεις και να μάθουν όλοι να ομιλούν τα σλαβοσκοπιανά.


Καταδίκασαν τις πρωτοβουλίες του αρχηγού της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζόραν Ζάεφ και κάλεσαν τον εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη σε βάρος του για εσχάτη προδοσία, όπως είπε στην ομιλία του ο Λαζαρέφσκι, σημειώνει Sitel.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr