Συνάντηση προέδρων Αλβανίας και Σκοπίων



Οι πρόεδροι Αλβανίας - Σκοπίων συναντήθηκαν στο περιθώριο του Φόρουμ στο Μπακού

Μάρτιος 16, 2017. 19:39

Οι Αλβανοί που ζούνε στο νότιο σλαβικό κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, είναι συστατικό στοιχείο του και η Αλβανία προτίθεται να στηρίξει τις νόμιμες απαιτήσεις τους για το σεβασμό και την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας, σημειώνει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου της χώρας Μπουγιάρ Νισάνι.




Ο Νισάνι συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ,  στο περιθώριο της 5ου Παγκόσμιου Φόρουμ που έγινε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, όπου εξέφρασε την ανησυχία του για τη γενική πολιτική κατάσταση και τις εθνοτικές σχέσεις στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία υπογραμμίζοντας ότι η μεταφορά της πολιτικής κρίσης σε εθνοτική, ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες για όλους.



Ο αρχηγός του αλβανικού κράτους τόνισε, ακόμη, ότι η Αλβανία δεν έχει παρέμβει και δεν πρόκειται να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλης χώρα και ιδιαίτερα σε γειτονικές χώρες. (ata.gov.al)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr