Οι Βούλγαροι δεν επιτρέπουν σε Τούρκους δημοσιογράφους να εισέλθουν στη χώρα






Μάρτιος 24, 2017. 22:37


Πριν από τις γενικές εκλογές της Κυριακής στη Βουλγαρία, ορισμένα πολιτικά κόμματα εξέφρασαν την θέση ότι δεν θέλουν οι Βούλγαροι πολίτες που ζουν στην Τουρκία να ψηφίσουν στη Βουλγαρία και μέλη τους διαμαρτυρήθηκαν στο συνοριακό σταθμό Καπιτάν Αντρέεβο. 


Σήμερα, δεν άφησαν οι βουλγαρικές αρχές να εισέλθουν στο βουλγαρικό έδαφος Τούρκοι δημοσιογράφοι ισχυριζόμενοι «λόγους  ασφάλειας».


Στη Βουλγαρία, γράφει το τουρκικό πρακτορείο Doğan, την Κυριακή διεξάγονται βουλευτικές εκλογές και σε αυτές συμμετέχουν τα τουρκικά πολιτικά σχήματα: «Κόμμα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες» (HRF) και το «Κόμμα των Δημοκρατών για Ευθύνη, Ελευθερία και Ανοχή (DOST).



Από την Τρίτη άρχισαν εκδηλώσεις των αντιδρώντων σε προσέλευση στη χώρα Τούρκων, που είναι Βούλγαροι πολίτες και οι οποίοι ζουν στην Τουρκία, κλείνοντας περιοδικά τα σύνορα στη συνοριακή πύλη Καπιτάν Αντρέεβο, με αλυσίδες που τοποθέτησαν κάθετα της οδού, κρατώντας στα χέρια τους τη  βουλγαρική σημαία.



Σήμερα, λόγω των δράσεων αυτών ελήφθησαν αυστηρά μέτρα ασφάλειας από τις βουλγαρικές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή. 



Έτσι οι Τούρκοι ψηφοφόροι με λεωφορεία είχαν τη δυνατότητα να πάνε στην περιοχή όπου ψηφίζουν. Αλλά, οι βουλγαρικές αρχές δεν επέτρεψαν σε Τούρκους δημοσιογράφους να εισέλθουν στη χώρα  για λόγους ασφάλειας. Οι δημοσιογράφοι παρέμειναν στη νεκρή ζώνη μεταξύ των δύο χωρών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr