« Η ελληνική Εκκλησία δεν είναι ικανοποιημένη από τα μαθήματα θρησκείας στα σχολεία»




Μάρτιος 13, 2017. 19:40

Η διαφορά μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας και της κυβέρνησης συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, όταν το νέο εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα της θρησκείας είχε διανεμηθεί στα σχολεία, συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο θεσμικών οργάνων.




Υπενθυμίζεται (σημειώνει το Black Sea News στη ρωσική) ότι η επιθυμία να αλλάξει το περιεχόμενο των μαθημάτων, απομακρυσμένο από την κατήχηση, παρέχοντας στους μαθητές στοιχεία κατανόησης των άλλων θρησκειών, ήταν ένας κύριος λόγος για διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ της Ελληνική Ορθόδοξης Εκκλησίας και του κυβερνώντος συνασπισμού.



Αυτή η διαμάχη οδήγησε στην παραίτηση του Νίκου Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας.
Τα νέα σχολικά βιβλία δεν έχουν ακόμη εκτυπωθεί, αλλά οι δάσκαλοι εργάζονται με φωτοτυπίες υλικού από το Υπουργείο Παιδείας.



 Η κυβέρνηση έχει διορίσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων  για τη σύνταξη του εκπαιδευτικού υλικού για το επόμενο έτος και υποτίθεται ότι το 80% των περιεχομένων των βιβλίων θα είναι κείμενα από την Αγία Γραφή.



Αυτό ικανοποιεί μία από τις απαιτήσεις της Εκκλησίας, αλλά εξακολουθεί να είναι αντίθετη στην ιδέα ότι η Θρησκεία θα είναι προαιρετικό μάθημα στο Λύκειο.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr