Υπεγράφη ‘στρατηγική σχέση’ μεταξύ Γαλλίας και Αλβανίας


Μάρτιος 28, 2017. 20:55

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στο Παρίσι, οι δύο κυβερνήσεις , η αλβανική και η γαλλική, υπέγραψαν μια σειρά συμφωνιών οι οποίες καθορίζουν το πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας σε στρατηγικό επίπεδο, όπως σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.




Σύμφωνα με την αλβανική «Gazeta Infopress» στη συνάντηση του Έντι Ράμα με τον ομόλογό του Μπερνάρ Καζνέβ, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εξέφρασε την εκτίμηση της κυβέρνησής του για την υποστήριξη της Γαλλίας στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης του αλβανικού κράτους, καθώς και την αυξημένη προσοχή και τη δέσμευση της Γαλλίας για την πρόοδο των διαδικασιών και των περιφερειακών προγραμμάτων.



Ο Καζνέβ εκθείασε  την πρόοδο της Αλβανίας στις μεταρρυθμίσεις του κράτους δικαίου, τις επιτυχείς προσπάθειες της στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. Ευχαρίστησε, επίσης, την αλβανική πλευρά για τη συνεργασία με τις γαλλικές αρχές στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού.



Εν κατακλείδι,  με την παρουσία των δύο πρωθυπουργών, ο υπουργός Εξωτερικών  της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι και οι υπουργοί της Γαλλίας, Φέκλ, Ντεσίρ και Τοντεσίνι,  υπέγραψαν δήλωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και συμφωνίες για συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr