Αλβανία: Συνάντηση Ρώσου πρέσβη με ηγέτη της αντιπολίτευσης




Φωτό από τη συνάντηση του ηγέτη της αλβανικής αντιπολίτευσης με το Ρώσο πρέσβη στα Τίρανα


Μάρτιος 14, 2017. 19:30


Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Λουζλίμ Μπάσα, συναντήθηκε σήμερα με τον Ρώσο πρέσβη στα Τίρανα, Αλεξάντερ Καρπούσιν.


Ο Μπάσα τόνισε ότι πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις, βασισμένες στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας  και την υποστήριξη του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και την πλήρη υλοποίηση της Συμφωνίας της Οχρίδας στα Σκόπια με την εφαρμογή της διγλωσσίας στη χώρα αυτή.



Με δηλώσεις του ο Μπάσα ανέφερε  ότι  κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Καρπούσιν έδειξε ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη χώρα. 



Ο Ρώσος πρέσβης, ανέφερε ότι βασική αρχή της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας είναι ‘η αρχή της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών’.


Ο Καρπούσιν τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρεί ότι υπάρχει αναξιοποίητο δυναμικό για την αύξηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και ότι ελπίζει σε μελλοντική αύξηση της συνεργασίας αυτής, όπως σημειώνει η εφημερίδα των Τιράνων ‘Shekulli’.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr