Αλβανία:Απέπλευσε το τρίτο πολεμικό πλοίο για περιπολίες στο Αιγαίο




Φωτό από το Facebook

Μάρτιος 17, 2016. 19:08


Απέπλευσε σήμερα από την ναυτική βάση «Πασαλιμάνι» της Αλβανίας το τρίτο πολεμικό πλοίο του αλβανικού ναυτικού με προορισμό το Αιγαίο Πέλαγος.





Το πλοίο «Butrinti» είναι το τρίτο που αποστέλλει η Αλβανία κατά το τελευταίο δεκάμηνο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, για περιπολίες  κατά της τρομοκρατίας και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων,όπως σημειώνεται.




Μάλιστα, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μίμη Κοδέλι, στη σελίδα της στο Facebook ανέβασε σχετικές φωτογραφίες από την τελετή αναχώρησης του σκάφους όπου εύχεται  το πλοίο να έχει ούριους ανέμους.





Στην τελετή ο Γενικός Αρχιπλοίαρχος Ουλμπέρ Ντογκιάνι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και αυτή η αποστολή θα τα πάει καλά όπως και οι προηγούμενες «έχω εμπιστοσύνη ότι θα έχει επιτυχία και η συμβολή σας θα ανυψώσουν το όνομα των ναυτικών δυνάμεων της Αλβανίας», είπε χαρακτηριστικά.




Το αλβανικό πολεμικό πλοίο θα βρίσκεται υπό την γερμανική διοίκηση, η οποία έχει την εκ περιτροπής διοίκηση  της Standing NATO Maritime Group 2”, όπως σημειώνεται από το Albeu.com.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr