Κοσσυφοπέδιο: «Οι Αλβανοί είχαν ετοιμάσει πέτρες για τον πρωθυπουργό της Σερβίας»




Μάρτιος 29, 2017. 22:49


Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, αναφερόμενος στο λιθοβολισμό σερβικών λεωφορείων από Αλβανούς στο Κοσσυφοπέδιο, είπε ότι ήταν σαφές ότι αυτή η υποδοχή είχε ετοιμασθεί για αυτόν και για αυτό τους "ευχαριστεί".




«Σε αυτούς που είχαν ετοιμάσει τέτοια υποδοχή για μένα θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, και είναι σημαντικό ότι η διεθνής κοινότητα είδε τι κάνουν αυτοί (οι Αλβανοί) εκεί, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι μας στο Κοσσυφοπέδιο γνωρίζουν ότι πάντα θα τους προστατεύουμε  και πρέπει να ζητήσω συγνώμη για αυτήν την κακή εμπειρία», δήλωσε ο Βούτστις αναφερόμενος στο λιθοβολισμό των σερβικών λεωφορείων που μετέφεραν Σέρβους νότια του ποταμού Ιμπάρ, ενώ βρίσκονταν καθ’ οδόν για να πάνε στην προεκλογική συγκέντρωση στο Λεποσάβιτς, σύμφωνα με το πρακτορείο Tanjug.



Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιστατικό, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι «άκουσε όσα είπε η εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, σημειώνοντας ότι αυτές είναι οι σκέψεις της Φεντερίκα Μογκερίνι και πρόσθεσε «τους ευχαριστώ για αυτό, απάντησαν θετικά».



Περισσότερα από 60 λεωφορεία που μετέφεραν Σέρβους που πήγαιναν στο Λεποσάβιτς για την προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου προέδρου Αλεξαντάρ Βούτσιτς κρατήθηκαν νότια του Ιμπάρ (ποταμού).



Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αλβανοί είχαν κλείσει όλους τους δρόμους και τα λεωφορεία αναγκάσθηκαν να γυρίσουν πίσω.



Μετά την εξέλιξη αυτή, ο  Βούτσιτς, χθες, είχε δηλώσει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στο Λεποσάβιτς του Κοσσυφοπεδίου.( sot.com.al)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr