Σκόπια: Πρωτοβουλία Αχμέτι – Ζάεφ για να λειτουργήσει το Κοινοβούλιο




Μάρτιος 15, 2017. 15:59

Σκόπια.

Οι επικεφαλής του SDSM  και του DUI, Ζόραν Ζάεφ και Αλί Αχμέτι αντίστοιχα,  συναντήθηκαν χθες το βράδυ, στα κεντρικά γραφεία της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης στα Σκόπια, όπου εξέτασαν τρόπους με τους οποίους θα  μπορούσε να βρεθεί μια λύση στην  κρίση μετά τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Γκιόργκε Ιβάνοφ ότι κατά τη γνώμη του δεν έχουν ξεπερασθεί τα εμπόδια για την ανάθεση της εντολής, ανέφερε η τηλεόραση ‘Alsat-M’.




Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να τεθούν σε λειτουργία όλοι οι κρατικοί θεσμοί.


Ο Αλί Αχμέτι πιστεύει ότι πρέπει πρώτα να εκλεγεί ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, ο οποίος θα ενημερώσει επισήμως τον πρόεδρο της χώρας ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία με επικεφαλής τον Ζάεφ, στον οποίο πρέπει να ανατεθεί η εντολή.



Το δημοσίευμα του «mkd.mk»,  σημειώνει ότι σύμφωνα με τους Διαδικαστικούς Κανόνες της Συνέλευσης, ο πρόεδρος- σε αυτήν την περίπτωση ο πρώην πρόεδρος, Τράικο Βελιανόφσκι, είναι υποχρεωμένος να αρχίσει την εναρκτήρια  συνεδρίαση για να εκλεγεί ο διάδοχός του καθώς και τα μέλη των Επιτροπών.


Στην πράξη γίνεται μια προσπάθεια να παρακαμφτεί ο Ιβάνοφ και τα κόμματα που συνιστούν πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο να σχηματίσουν κυβέρνηση, ως μόνη λύση στην παρατεταμένη κρίση.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr