Βουλγαρικές εκλογές: Προηγείται το κόμμα του Μπόικο Μπορίσοφ




Μάρτιος 26, 2017. 21:34

 Σόφια.

Το κόμμα του Μπόικο Μπορίσοφ «Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας»- (στα Βουλγαρικά ГЕРБ)  βρίσκεται πρώτο στην προτίμηση των Βουλγάρων ψηφοφόρων με διαφορά 4% από το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (БСП ) σύμφωνα με τα exit pols όπως σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα.



Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το κεντροδεξιό κόμμα του Μπορίσοφ-  ГЕРБ  καταλαμβάνει το 32,2 τοις εκατό των ψήφων, ενώ το Σοσιαλιστικό – БСП,  βρίσκεται στην προτίμηση του 28% του εκλογικού σώματος.


Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές το 2014 το ГЕРБ   έλαβε 32,7% και το БСП 15,4%. Πριν από λίγους μήνες - στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών, Ρούμεν Ράντεφ κέρδισε με 59,37%, ενώ η υποψήφια του ГЕРБ, Τσέτσκα Τσάτσεβα, έλαβε 36,16%.


Τρίτη πολιτική δύναμη σήμερα παραμένει το τουρκικό ДПС με  9.7% και ο ακροδεξιός συνασπισμός «Ενωμένοι Πατριώτες» βρίσκεται στο 9,5%, στην τέταρτη θέση.


Πιθανόν να μην υπάρξει διαφορά στην καταμέτρηση των ψήφων, ωστόσο τα τελικά αποτελέσματα θα τα γνωρίζουμε την Τρίτητ,  σημειώνει το news.bg.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr