Γιουνκέρ σε Τραμπ: Εάν καταρρεύσει η ΕΕ στα Βαλκάνια θα γίνει πόλεμος



«Γιουνκέρ προειδοποιεί Τραμπ: Εάν καταρρεύσει η ΕΕ, τα Βαλκάνια θα έχουν πόλεμο»

Μάρτιος 24, 2017. 19:20



«Αν τους αφήσουμε μόνους, στα Σκόπια, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στη Ρεπούμπλικα Σέρπτσκα  και στην Αλβανία θα ξεσπάσουν πόλεμοι»


Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ προειδοποίησε στον 
πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ ότι είναι πιθανόν ένας νέος πόλεμος να ξεσπάσει στα 



(δυτικά) Βαλκάνια, γράφει η σλαβική ιστοσελίδα των Σκοπίων ‘PlusInfo’ επικαλούμενη συνέντευξή του στους «Financial Times».
 
Στη συνέντευξή του ο Γιουνκέρ εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις αντιδράσεις του Τραμπ, μετά την απόφαση της Βρετανίας να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.




Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προειδοποίησε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πένς για τον  κίνδυνο ενός νέου πολέμου στα Δυτικά Βαλκάνια, εάν καταρρεύσει η ΕΕ, αναφερόμενος στην ενθάρρυνση του Τραμπ σε άλλα κράτη μέλη να αποχωρήσουν από την Ένωση, μετά το Brexit




Ο Πενς ήταν στις Βρυξέλλες, στις 20 Φεβρουαρίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες των συνομιλιών.



«Είπα στον αντιπρόεδρο να μην το λέει αυτό. Να μην καλεί άλλους να φύγουν, γιατί αν διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπάρξει ένας νέος πόλεμος στα Δυτικά Βαλκάνια», είπε ο Γιουνκέρ στη συνέντευξή του.



 Και συνέχισε: «Αν τους αφήσουμε μόνους, στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, στη Ρεπούμπλικα Σέρπτσκα , στην FYROM και στην Αλβανία θα ξεσπάσει πόλεμος», τονίζοντας ότι η προοπτική της ένταξης τους στην ΕΕ θέτει τροχοπέδη σε συγκρούσεις.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr