Ο τουρκικός στρατός ετοιμάζεται να καταλάβει την Μανμπίτς




Μάρτιος 3, 2017. 21:42

Το σχέδιο της Άγκυρας για στρατιωτική επιχείρηση κατά της πόλης Μανμπίτς, την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), είναι έτοιμο, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.




Το δημοσίευμα του «yeniakit.com.tr» σημειώνει ότι για το ζήτημα αυτό έχουν ενημερωθεί τόσο η Ουάσιγκτον, όσο και η Μόσχα.



«Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα ενημερωθούν 48 ώρες πριν την έναρξη της επιχείρησης για να εγκαταλείψουν την περιοχή», σημειώνεται χαρακτηριστικά.



Ο υπουργός Άμυνας  Φικρί Ισίκ (Fikri Işık) δήλωσε ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει πριν από την 10η Μαρτίου. Δυνάμεις θα σταλούν στη γραμμή «Çobanbey – Karkamış». Το σχέδιο για την κατάληψη της πόλης Μανμπίτς θα είναι διαφορετικό από αυτό που εφαρμόσθηκε κατά της Αλ Μπαμπ με τους τρομοκράτες του Daesh. Υπολογίζονται ότι στην Μανμπίτς υπάρχουν 2,500 Κούρδοι του YPG- ένοπλο τμήμα του PYD.



Ωστόσο, υπάρχουν άλλες εκτιμήσεις. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μεταβεί στις 10 Μαρτίου στη Μόσχα σε μια προγραμματισμένη επίσκεψη. Ο Ερντογάν θα είναι επικεφαλής του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Στρατηγικής. Αναμένεται ότι η  επίθεση στην Μανμπίτς θα αρχίσει μετά τη συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν, δηλαδή μετά τις 10 Μαρτίου, γράφει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr