Η Συρία απειλεί το Ισραήλ με πυραύλους Σκουντ εάν παραβιάσει πάλι τον εναέριο χώρο της




Μάρτιος 25, 2017. 22:14


Σε απάντηση των  ισραηλινών χτυπημάτων σε στρατιωτικούς στόχους στη Συρία θα πυροδοτηθούν πύραυλοι ικανοί να χτυπήσουν το Ισραήλ και να καταστρέψουν στρατιωτικές του βάσεις.




Αυτό προειδοποίησε η συριακή κυβέρνηση, η οποία ανέφερε ότι ένας ενδεχόμενος στόχος είναι το λιμάνι της Χάιφα και οι πετροχημικές εγκαταστάσεις στην πόλη, που βρίσκονται στην εμβέλεια των πυραύλων ‘Σκουντ’.



Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύονται στην ισραηλινή ιστοσελίδα ‘Cursor που επικαλείται την εφημερίδα του Λιβάνου «Al Diyar», η οποία σημειώνει ότι οι πύραυλοι Σκουντ έχουν δυνατότητα μεταφοράς εκρηκτικών υλών 500 κιλών.



Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο συριακός στρατός προετοιμάζεται για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων «Σκουντ».



Η ιστοσελίδα «Al-Diyar» αναφέρει ακόμη ότι η Ρωσία απείλησε το Ισραήλ ότι θα εφαρμόσει το αντιαεροπορικό σύστημα  πυραύλων S-300 ή S-400 κατά των ισραηλινών αεροσκαφών σε περίπτωση που επαναλάβουν τα χτυπήματα κατά των στρατιωτικών βάσεων της Συρίας.



Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 17ης Μαρτίου,  ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στη Συρία. Η συριακή αεράμυνα έριξε αρκετούς αντιαεροπορικούς πυραύλους και ένας χτύπησε ένα ισραηλινό αεροσκάφος το οποίο καταρρίφθηκε και ένα ακόμη χτυπήθηκε.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr