Πούτιν στην επίσκεψη Ερντογάν: Σημαντικός εταίρος η Τουρκία




 Μάρτιος 10, 2017. 20:39

Μόσχα.

«Τονίζω ότι θεωρούμε την Τουρκία σημαντικό εταίρο και στηρίζουμε τον εντατικό πολιτικό μας διάλογο στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.




Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι αυτή είναι η τέταρτη συνάντησή τους με τον Ερντογάν από τον περασμένο χρόνο.


Ο πρόεδρος μίλησε για τα κύρια θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πλευρές ενέκριναν τους στόχους και τους στόχους της συνεργασίας, συζήτησαν τις στρατηγικές πτυχές της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, συνεργασίας στο διεθνή στίβο, στην επίλυση των παγκόσμιων και περιφερειακών προβλημάτων.



Ο Πούτιν εξήρε το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των ρωσικών και τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, χαρακτηρίζοντάς το ως «εξαιρετικό». 



Η Μόσχα και η Άγκυρα συμφώνησαν να συνεχίσουν την ενεργό συνεργασία τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ιδίως κατά του Daesh.



Συζητήθηκαν ακόμη: η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας «Ακούγιου», η έναρξη της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου εντός του τρέχοντος έτους. 



Τουρκικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι τον Τούρκο πρόεδρο συνοδεύει ο υπουργός Άμυνας, προκειμένου να συζητήσει με τη ρωσική πλευρά το αντιπυραυλικό σύστημα ‘S-400’.  Το ρωσικό δημοσίευμα του Ria Novosti,  δεν αναφέρεται σε αυτό.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr