Σκόπια: Δεν χορηγούν υπηκοότητα σε Αλβανούς από την Αλβανία




Μάρτιος 3, 2017. 20:11

Αλβανική ιστοσελίδα των Σκοπίων αναφέρεται σε μια περίπτωση ενός ατόμου από τη Δημοκρατία της Αλβανίας, ο οποίος διαμένει στο πόλη Τέτοβο πάνω από δέκα χρόνια και εκεί έχει την οικογένειά του, στον οποίο αρνούνται να χορηγήσουν υπηκοότητα πολίτη της FYROM.


Γράφει η «ina-online.net»:   “Πρόκειται για τον Άρμπεν Λάλα (Arben Llalla) ιστορικό και πολιτικό αρθρογράφο που ζει επί χρόνια στο Τέτοβο και εξακολουθεί να ελπίζει στην απόκτηση υπηκοότητας, αφού πληροί όλες τις απαιτήσεις των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα στην υπηκοότητα. Παρόλα αυτά απορρίφθηκε από τις αρχές των Σκοπίων».


Το περίεργο είναι ότι η αίτησή του απορρίφθηκε από Αλβανό υπουργό της κυβέρνησης Νίκολα Γκρούεφσκι. Εικάζεται ότι πιθανόν να έχει πολιτικά κίνητρα, αφού είναι εξάδελφος υπουργού της Αλβανίας Αντριάτικ Λάλα (Adriatik Llalla).


Αλλά, το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Οι Σλάβοι των Σκοπίων ακολουθούν πολιτική απομάκρυνσης των Αλβανών από την FYROM και όχι συγκέντρωσή τους σε αυτή τη χώρα που η αλβανική κοινότητα ολοένα και μεγεθύνεται.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr