Σκόπια: Οι Αλβανοί του DUI αποφάσισαν ότι συμμαχούν για μια νέα κυβέρνηση




«Το DUI αποφάσισε να είναι μέρος μιας νέας κυβέρνησης»


Μάρτιος 4, 2017. 19:14


Πριν από περίπου μία εβδομάδα είχε τεθεί στην  ηγετική ομάδα του κόμματος των Αλβανών «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»-DUI, εάν θα συμμαχήσει με άλλο κόμμα για το σχηματισμό κυβέρνησης.


Σήμερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Μπουγιάρ Οσμάνι, σε δηλώσεις του από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στο Τέτοβο,  δήλωσε ότι το κόμμα έχει αποφασίσει να είναι μέρος στη σύνθεση μιας νέας κυβέρνησης, δίνοντας με τον τρόπο αυτό την επίσημη θέση του κόμματος.



Μόλις πριν από μία εβδομάδα, ο ηγέτης του DUI,  Αλί Αχμέτι είχε δηλώσει ότι εξετάζεται η δυνατότητα να βρίσκεται στην αντιπολίτευση, παρόλα αυτά έδωσε υπογραφές στο σλαβικό κόμμα SDSM για τη συμμετοχή του σε μια νέα κυβέρνηση.



«Δίνοντας τις υπογραφές  για να λάβουμε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σημαίνει, επίσης, ότι υποστηρίζουμε τη διαμόρφωση μιας νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για το σχηματισμό κυβέρνησης. Πάντοτε στο πνεύμα της συμφωνίας πλαισίου (της Οχρίδας) και τη δέσμευση για ένα κράτος δικαίου καθώς και την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η συμμετοχή του DUI στη νέα κυβέρνηση αντικατοπτρίζει  τη βούληση του αλβανικού λαού (των Σκοπίων) όπως αυτός εκφράσθηκε στις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου και στοχεύει  στην εκπλήρωση του προγράμματος που είχε προαναγγείλει στην προεκλογική περίοδο», δήλωσε ο Οσμάνι από τη γραφεία του κόμματος στη Μάλα Ρέτσιτσα.



Ο ίδιος έστειλε ένα δημόσιο μήνυμα προς τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκε Ιβάνοφ να ανακαλέσει την απόφασή του για την εντολή και να την παραχωρήσει στη νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στην οποία συμμετέχουν με την υπογραφή τους 67 βουλευτές.


«utrinski.mk»
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr