Τούρκος αξιωματούχος: “Η Ελλάδα εκμεταλλεύεται τα τουρκικά ορυχεία”- στη νησίδα Γυαλί…




Απρίλιος 2, 2017. 08:50

Ο πρώην γενικός γραμματέας του (τουρκικού) υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ (Ümit Yalım) έχει προβεί σε δηλώσεις σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Επικρίνοντας τη δήλωση του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας, πριν από δύο ημέρες, που ανέφερε ότι «στο Αιγαίο δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα», ο Ουμίτ Γιαλίμ δήλωσε ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται τα τουρκικά ορυχεία.



 Η νησίδα  Γυαλί βρίσκεται «υπό κατοχή», λέει ο Τούρκος



«Η νησίδα Γυαλί (στα τουρκικά Sakarcılar Adası) είναι μεταξύ των 18 'κατεχόμενων' (από την Ελλάδα) νησιών. 

Η νησίδα Γυαλί βρίσκεται  ακριβώς απέναντι από την χερσόνησο ‘Datça’  και δεν παραδόθηκε από την Ιταλία το 1923 με τη συνθήκη της Λωζάννης, αλλά παραδόθηκε στην Ελλάδα το 1947 όπως προέβλεπε η Συνθήκη των Παρισίων.

 Η νησίδα Γυαλί βρίσκεται  5 μίλια από την Κω και 2,5 μίλια από τη Νίσυρο και δεν συνδέεται με τις παρακείμενες νησίδες.  Είναι 5 χιλιόμετρα από τη Μούγκλα και βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή εδώ και 13 χρόνια από το 2004.


Σπόντες που δεν κατέλαβαν οι Τούρκοι το νησί



Στη νησίδα Γυαλί υπάρχει ορυχείο εξόρυξης περλίτη και ελαφρόπετρας. Υλικά που χρησιμοποιούνται στην οικοδομική βιομηχανία και στη γεωργία τα οποία εκμεταλλεύεται η Ελλάδα εδώ και  13 χρόνια, μπροστά τα μάτια του Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώντος AKP. Η Ελλάδα λειτουργεί δύο ορυχεία στο βορρά και στο νότο του νησιού. 



Οι Τούρκοι ‘λιγουρεύονται’ τα ορυχεία στο Γυαλί



Τα υλικά των ορυχείων συνδέονται με ιμάντες προς την προβλήτα του νησιού, και από εκεί φορτώνονται σε πλοίο ο περλίτης και η ελαφρόπετρα και μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα για το εμπόριο.

 Η Ελλάδα κερδίζει χρήματα από την κλοπή των ορυχείων μας, τα χρήματα που έπρεπε να εισέρχονται στην Τουρκία, πηγαίνουν  στην ελληνική πλευρά, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα της τηλεόρασης  ‘OdaTV’, που δημοσιεύθηκε στις 31 Μαρτίου 2017.


Φωτό που έχει το τούρκικο δημοσίευμα στο άρθρο για τις κατακτητικές βλέψεις της Άγκυρας στο Αιγαίο





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr