Ο πρόεδρος Κοσσυφοπεδίου υπέρ των δηλώσεων Έντι Ράμα για Ένωση



  Ο Θάτσι υπέρ των δηλώσεων του Έντι Ράμα, ενώ ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Μουσταφά,  χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ράμα ως "λαϊκίστικες".

Απρίλιος 19, 2017. 22:03


«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείσει τη θύρα στο Κοσσυφοπέδιο, στη συνέχεια, όλοι οι Αλβανοί στην περιοχή θα ζήσουν σε έναν ενιαίο χώρο», δήλωσε στο «Radio Evropa e Lirë» (Ράδιο Ελεύθερη Ευρώπη),  ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι.




Η αντίδρασή του προήλθε μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος είπε ότι η ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία  δεν μπορεί να αποκλεισθεί, εάν οι προοπτικές της ΕΕ για τα Βαλκάνια παρουσιάσουν κάμψη.



 «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, προς το παρόν τόσο για το Κοσσυφοπέδιο όσο και τα Δυτικά Βαλκάνια δεν έχει όραμα για την ένταξή τους ούτε προθέσεις να επεκταθεί με τη συμμετοχή των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων», είπε ο Θάτσι.



« Φυσικά, από το 2013 το έχω πει, και το λέω και τώρα, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείσει τη θύρα στο Κοσσυφοπέδιο, οι Αλβανοί της περιοχής θα ζήσουν σε έναν ενιαίο χώρο και στη συνέχεια θα ενσωματωθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια», πρόσθεσε.



Σε αντίθεση με τον Θάτσι, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά, χαρακτήρισε ως λαϊκίστικες (populiste) τις δηλώσεις του ομολόγου του από τα  Τίρανα, Έντι Ράμα.



Σε συνέντευξή του στο κανάλι «KTV» δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει δεν έχει στόχο μια άλλη ένωση εκτός της ΕΕ. Είπε χαρακτηριστικά: «εάν δεν μας δεχθούν από την πόρτα θα μπούμε από το …παράθυρο».


(gymandhealth.co.uk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr